En sort dæmon er langsomt begyndt at overtage mit sind. Det er mørkt i forskellige nuancer. Jeg har mistet grebet. Tankemylderet er nu altoverskyggende. Jeg er blevet fjenden.
Jeg har det ligesom et insekt i et edderkoppespind. Det er umuligt at gøre sig fri af spindet, og langsomt suges livet ud af mig.
Jeg ville ønske de kom ind af døren og reddede mig. Men der er ingen der er interesseret i at jeg skal få det bedre.
(uddrag fra min dagbog. Line 17 år)

Mit navn er Line Friderichsen, jeg er 22 år gammel, lærerstuderende og jeg har i mine ungdomsår levet med spiseforstyrrelsen bulimi.

I mine øjne er spiseforstyrrelsen et symptom på et underliggende problem. Dag efter dag mistede jeg kontrollen over mit eget liv, selvom jeg i bund og grund følte jeg hundrede procent havde kontrollen. Jeg sultede mig selv for at bedøve mine behov og følelser. Når sulten og følelserne blev for voldsomme overspiste jeg i enorme mængder. Herefter fremprovokerede jeg en opkastning, for at tømme mine tanker, og rense mig for alt skylden og den dårlige samvittighed. Derefter kunne jeg skylle problemerne ud i toilettet. Mine sorger var nu skyllet væk for en kort stund.

Som 18 årig erkendte jeg min sygdom. Et af mine aftenritualer var at tømme køleskabet, hvorefter jeg skulle kaste op fire til fem gange imellem min spisning.
Inden hver opkastning skulle jeg drikke et stort glas vand, for at gøre opkastningen nemmere. Ved den sidste opkastning skulle jeg straffe mig selv, for at have spist alt den mad. Derfor spiste jeg frossent rugbrød, hvilket resulterede i en meget smertefuld opkastning. Herefter skulle jeg stikke hænderne ned i mit eget opkast, for at fornemme om jeg havde fået det hele op.
En sen aften, med hænderne omfavnende om mit eget bræk, fik jeg nok. Jeg ville ikke leve i det følelsesmæssige fængsel, hvor jeg havde indespærret mig selv. Jeg ville være fri.

Jeg har haft en spiseforstyrrelse. Og jeg er desværre ikke den eneste. 75.000 personer i Danmark lider af en spiseforstyrrelse. Dermed er det ikke længere en sygdom, der kun gør ondt på den enkelte; det har udviklet sig til et folkesundhedsproblem.

Jeg skildre livet med en spiseforstyrrelse, i håbet om at det måske kan hjælpe ligesindede.

Gennem fremadrettede blogindlægs, insta takeovers og oplæg kan du høre, hvordan jeg kom fri af spiseforstyrrelsens jerngreb og hvorledes den har påvirket min hverdag i dag.

 

Line Friderichsen

 

 

Blogindlæg Af Line Friderichsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *