Præsentation af Diane

Jeg hedder Diane Jasmin. Jeg er uddannet psykomotorisk terapeut og mit speciale er at hjælpe kvinder med alle former for spiseforstyrrelser med at kunne være i kroppen igen.  Derudover er jeg forfatter til selvhjælpsbogen ”Lad kroppen vise vejen”. En bog skrevet til kvinder med bulimi og/eller overspisning.

Jeg holder til på Vesterbrogade i København og er selvstændig behandler på 5. år. Derudover blogger jeg om kroppen, og hvordan vi kan lære at samarbejde med den. Jeg blogger både på dansk men også på engelsk på Huffington Post.

Som psykomotorisk terapeut arbejder jeg med sammenhængen mellem krop og sind.

At skabe kontakt til din krop handler ikke kun om at trække vejret eller bevæge den. Som spiseforstyrret er det vigtigt du får redskaber til at håndtere det ubehag, der kan opstå, når du mærker kroppen. Ellers vil selvhadet blot forstærkes og få dig til at holde endnu mere fast i spiseforstyrrelsen.

Det er min overbevisning  og budskab, at du står stærkere på din vej ud af spiseforstyrrelsen, når du lærer at betragte den lidt udefra. Når du forstår, at spiseforstyrrelsen ikke er dig, men at den er noget indeni dig. Og ved at arbejde med kroppen via det system, jeg har sat op, får du mulighed for at skelne. Hvilke tanker og følelser er spiseforstyrrelsens? Hvad er det den får dig til at tænke, føle og mærke i din krop?

Når man har en spiseforstyrrelse smelter følelser og tanker nemlig sammen med måden du mærker og opfatter din krop. Det bliver sværere og sværere at mærke og opfatte kroppen, som den rent faktisk er. I stedet er det følelserne, der ”mærkes”, og det er derfor, det kan blive ved med at være kaotisk og ubehageligt at mærke og sanse din krop. Også selv om du måske har bearbejdet de bagvedliggende årsager til spiseforstyrrelsen.

Min egen erfaring med en 12 år lang spiseforstyrrelse i form af bulimi og overspisning har lært mig, at jeg først kunne føle mig hjemme i min krop igen, da jeg kunne skelne mellem det, der rent faktisk var mig, og det der var spiseforstyrrelsen. Og det var først her, at jeg for alvor kunne stoppe den spiseforstyrrede tankegang og slippe fri af mit kropslige fængsel.

Systemet jeg har sat op, giver dig mulighed for at gå systematisk til værks og betragte dine tanker og kropslige sansninger lidt udefra. Med konkrete øvelser kan du gradvis opbygge tilliden og kontakten til din krop igen. På den måde kan du nemmere stoppe selvhadet og ubehaget ved at mærke kroppen.  Det som ellers kan blive ved med at holde dig fast i spiseforstyrrelsens tankespind.

Redskaberne jeg behandler ud fra, har jeg også sat op i 3 onlineforløb, skræddersyet til de 3 spiseforstyrrelser anoreksi, bulimi og overspisning (BED). At arbejde med kroppen ud fra dette system, kan fint supplere evt. samtaleterapi du måtte være i.

Du kan læse meget mere om mig og min måde at arbejde med kroppen på lige her.