Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

TEMAAFTEN i Åbyhøj: Når sjælens hunger forveksles med sulten efter mad – om den skamfulde spiseforstyrrelse: overspisning

3. maj, 2017 @ 19:00 - 21:00

Onsdag d. 3. maj kl. 19-21 inviterer LFS (Landsforeningen For Spiseforstyrrede & pårørende) til en temaaften om overspisning. Alle er velkommen, og det er gratis at deltage!

Aftenens indhold vil være:

Velkomst samt præsentation af LFS – vores værdier, mission og vision – ved formand Mille Eigard Andersen.

Oplæg fra Psykoterapeut, gruppeleder og foredragsholder Hanne Kirkegaard samt klient Jette, som vil fortælle om sin historie samt, hvordan det er for hende at lide af overspisning.

Begrebet sjælelig hunger rækker ud over, hvad psykologien definerer i forbindelse med overspisning, og det der typisk foregår i det terapeutiske rum.
Sjælelig hunger betragter Hanne Kirkegaard som en dyb følelse af længsel efter blot at være den personen er på godt og ondt – med fuld accept af sig selv.

Når det af individuelle grunde kan være svært at være den man er inderst inde, eller man er bange for at udfolde sin egen kraft og i stedet lukker ned, så opstår der ofte et tomrum, som for nogen forveksles med sult efter mad. Dvs. sjælen tror den er sulten, men det er ikke efter mad – derimod blot efter at mærke sig selv og være egne følelser tro. Derfor mener Hanne, at den bedste ”kur” i forhold til følelsesmæssig betinget overvægt og overspisninger er terapi, som kan forløse og hjælpe personen til at udfolde sit sande jeg og rumme de udfordrende følelser.

Hanne Kirkegaard vil fortælle om:

Hvorfor overspisning blev hendes specialeområde som psykoterapeut.
Den diagnostiske spiseforstyrrelse BED (Binge eating disorder). Hvad definerer overspisning? Årsagsforklaringer og symptomer/udtryk.
Hvorfor terapi er den bedste ”kur” i forhold til overspisning.

Et eksempel på det terapeutiske arbejde med en case: Jette – herunder forklaring af øvelser/ metoder, som har hjulpet og støttet Jette i arbejdet med at slippe overspisning.

Vi runder af med spørgsmål og debat.

Vigtigt! Tilmelding: det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendigt. Meld dig til ved at maile til Mille på mea@dlfs.dk.

Sted: Åby bibliotek, Ludvig Feilbergs Vej 7, 8230 Åbyhøj

Læs mere til Hanne her: www.hannekirkegaard.dk

TEMAAFTEN i Åbyhøj: Når sjælens hunger forveksles med sulten efter mad – om den skamfulde spiseforstyrrelse: overspisning

Detaljer

Dato:
3. maj, 2017
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Begivenhed Tags:
, , , ,

Sted

Åby Bibliotek
Ludvig Feilbergs Vej 7
Åbyhøj, 8230